5 Aralık 2016 Pazartesi

Muratpaşa Belediyesi'nden Kadınlara Bisiklet Eğitimi

Muratpaşa Belediyesi, kadınlara yönelik bisiklet kullanımının yaygınlaşması için eğitim programları başlattı.

Şimdilik sadece kadınlara yönelik kurslarla kadınlar bisiklete binme ve güvenli temel sürüş tekniklerini öğreniyor. Kurslar Salı günleri Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nun bahçesinde ve her Perşembe Soğuksu Yaşlı Evi'nin de bulunduğu Bayındır Parkı'nda 14.00 - 16.00 saatleri arasında yapılıyor.

Soğuksu Yaşlı Evi'nde düzenlenen kursta 63 yaşında bisiklete binmeyi öğrenen emekli öğretmen Şerife Karzan, Soğuksu Yaşlı Evi'ne üye olmasıyla birlikte hayatında birçok şeyin değiştiğini anlattı. Mahallesinde düzenlenen sabah sporunu kaçırmadığını, belediyenin sağladığı olanaklarla düzenli yüzme sporu yaptığını kaydeden Karzan, "Bu yaşımda bir de bisiklete binmeyi öğrendim. Bu etkinlikler çok güzel" dedi.

Eğitmen Antalya Bisiklet Derneği Başkanı (ANTBİSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Sağdur, eğitmenlerin kurslarda tamamen gönüllük esasıyla katıldığını belirterek,"60 öğrencimiz var. Talep çok fazla ama tamamen gönüllük esasıyla yaptığımız için çok fazla öğretici bulamıyoruz. 10'ar kişilik gruplar halinde 60 kişiyle sınırlandırdık" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder